”” ”Αρχική” ”>” Χαιρετισμός Δημάρχου

Χαιρετισμός Δημάρχου

melitosΦίλες και φίλοι

Σας καλωσορίζω στην ιστοσελίδα του δήμου Αμφίπολης.

Πρόκειται για μια ιστοσελίδα που θέλουμε να την καταστήσουμε ένα ασφαλές διαδικτυακό «παράθυρο» ενημέρωσης πρώτα από όλα για τους δημότες της περιοχής μας, αλλά και ένα «παράθυρο» στον κόσμο, στα εκατομμύρια των επισκεπτών του διαδικτύου.

Σε μια εποχή που ονομάστηκε ηλεκτρονική, επιδιώκουμε η ιστοσελίδα μας να αποτελέσει ένα ανοιχτό ηλεκτρονικό βιβλίο, με λέξεις, εικόνες και ήχους, που συνεχώς θα ενημερώνεται και θα ενημερώνει και τους κατοίκους του δήμου μας, τους ομογενείς μας, τους υποψήφιους τουρίστες μας από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην ιστοσελίδα μας θα μπορείτε να βλέπετε τις αποφάσεις των δημοτικών μας συμβουλίων, του δημάρχου αλλά και των επιτροπών μας. Θα μπορείτε να διαβάζετε ενδιαφέροντα θέματα για το παρόν και το μέλλον της περιοχής, ενώ θα μπορείτε να ενημερώνεστε για τα νέα και για εξελίξεις γύρω από την πορεία του δήμου, της δημοτικής αρχής και του δημοτικού μας συμβουλίου.

Ο δήμος Αμφίπολης γεννήθηκε από την συνένωση των Καποδιστριακών Δήμων Αμφίπολης, Κορμίστας, Πρώτης, Ροδολίβους και βρίσκεται στο νότιο άκρο του νομού Σερρών στους πρόποδες του Παγγαίου όρους. Το όνομα του δήμου προέρχεται από την αρχαία πόλη της Αμφίπολης που ιδρύθηκε από Αθηναίους αποίκους το 437 π.χ. Μιας πόλης που αποτέλεσε το κύριο εμπορικό κέντρο της περιοχής, και σε συνέργεια με τα μεταλλεία του Παγγαίου αναπτύχθηκε σημαντικά και έγινε το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της περιοχής και πρωτεύουσα της Μακεδονίας. Από την Αμφίπολη ξεκίνησε ο Μέγας Αλέξανδρος της εκστρατεία του εναντίον των Περσών, και στην Αμφίπολη δίδαξε ο Απόστολος Παύλος.

Σήμερα η Δημοτική Ενότητα Αμφίπολης διαθέτει το μοναδικό «κομμάτι» θάλασσας στο νομό Σερρών με οργανωμένες πλαζ, και τα μαρτυρικά Κερδύλια. Από τις άγνωστες «πλευρές» της Αμφίπολης, είναι η παλιά Μεσολακκιά, (Λακοβίκια) αλλά και ο τύμβος του “Καστά”, επίκεντρο των τελευταίων ανασκαφών, τόπος του μεγαλύτερου αρχαιολογικού ταφικού μνημείου της Ευρώπης. Εδώ βρίσκεται το μουσείο της Αμφίπολης στο οποίο θα μπορέσετε να περιηγηθείτε την ιστορία του τόπου μας. Από εδώ κατάγεται ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής (Πρώτη Σερρών) και εδώ βρίσκεται η Ιερά Μονή Εικοσιφοίνισσας το παλαιότερο εν ενεργεία μοναστήρι στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Με έδρα το Ροδολίβος ο Δήμος Αμφίπολης φιλοδοξεί σήμερα να γίνει η «ιέρεια» του ιστορικού και αρχαιολογικού πλούτου των Σερρών, της Ελλάδας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.

 

Κωνσταντίνος Μελίτος

Add a comment

You must be logged in to comment.

Υποβολή παραπόνων

Υποβολή παραπόνων

Υπηρεσίες Α.Μ.Ε.Α.

Υπηρεσίες Α.Μ.Ε.Α.

Εργασία

Αναζητήστε Εργασία

Έργα Δήμου

Δείτε τα Έργα του Δήμου

Συζητήσεις

Συζητήσεις